Yoga

Heartha yoga geeft privé yoga yoga, groepslessen Hatha yoga (momenteel niet beschikbaar in NL, check Facebook voor updates) en bedrijfsyoga. 

Anderen over Heartha yoga:

‘Mijn fijnste yogales tot nu toe!” – Yara

”Yoga bij Eveline is inspirerend en versterkend. Ze geeft me moed om nieuwsgierig te worden naar wat mijn lijf kan en mijn hart te openen voor vertrouwen.” – Jeanne

”Eveline is the most gentle and attentative teacher I have ever been lucky enough to have. I’ll cherish her beautiful hatha classes forever!” – Bec

”Hele fijne les! Eveline really takes time for ebery posture and is very focussed on my body. This made me feel very comfortable.” – Liv
 
 
 

Ik ben opgeleid tot yoga- en meditatiedocent bij de 3-jarige Raja yoga docentenopleiding Samyama Yoga in Naarden (diploma behaald en gecertificeerd door de International Yoga Federatie IYF). Daarnaast heb ik de afgelopen jaren verschillende yogastijlen en yogascholen in binnen- en buitenland uitgeprobeerd en deed ik Mindfulness en Vipassana meditatiecursussen.

Bij mijn yogaopleiding volgde ik het achtvoudige pad van yoga. Een mooie combinatie van houdingen (asana’s), meditatie, ademhalingsoefeningen (pranayama) en het wekelijks bestuderen van verschillende heilige (yoga)boeken zoals de yoga-sutras van Patanjali en de Bhagavad Gītā. Deze vorm van yoga bracht me een stiller hoofd, vele inzichten, een leniger, gezonder lichaam en de yogafilosofie neem ik mee in mijn dagelijks leven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Privé Yoga

Waarom privé yoga?
Privé yoga is ideaal voor mensen met yoga-angst (”allemaal van die hippe mensen in zo’n klasje”), workaholics met een volle agenda, mensen met fysieke klachten waar in een groepsles geen aandacht voor is en iedereen die het liefst wanneer het hem of haar uitkomt op zijn eigen tempo en in een veilige omgeving (bijvoorbeeld bij jou thuis) yoga wil ontdekken en/of verdiepen. 

Of je nou behoefte aan ontspanning en wil leren mediteren of juist een energieboost nodig hebt met een vleugje zingeving: na het invullen van het intakeformulier en de introductieles ontwikkel ik de vorm die het beste bij jouw niveau en wensen past. 

Inhoud van de les
De opbouw van elke les is ongeveer hetzelfde, de inhoud varieert sterk. Tijdens de les vraag ik regelmatig wat je van een houding vond en wat het voor jou gedaan heeft. Zo krijg ik steeds meer inzicht in je voorkeuren. Meestal begint de les met een korte meditatie, een warming-up (belangrijk om blessures te voorkomen) en dan is er tijd voor 6-7 asana’s (houdingen).

Ik begeleid elke les uitgebreid, corrigeer je indien nodig en vertel je per houding hoe je meer verstilling en verdieping kunt ervaren. Indien je last hebt van fysieke klachten en/of stijfheden heb ik verschillende hulpmiddelen zoals blokken en yogabanden om een asana in aangepaste versie toch te kunnen uitvoeren. Met muziek, zonder muziek, op een schapenvelletje, op je eigen meegebrachte yogamat, een hoofdstandbankje: er is zoveel mogelijk, dus geef vooral je voorkeuren aan! 

Heartha privé yoga is:
– Werken aan een gezonder lichaam en verstilde geest in een veilige omgeving
– diepere lagen in jezelf aanboren met de onvoorwaardelijke steun en het vertrouwen van een toegewijde docent
– bewegen met een therapeutische werking
– 1,5 uur you-time 
– Een oefening in balans, zijn, voelen, innerlijke kracht, loslaten en nog zoveel meer

Tarief (particulieren)
Introductieles: 55 euro voor 1,5 uur (incl btw)
Vervolgles: 75 euro voor 1,5 uur
Weekendtarief: 80 euro voor 1,5 uur

Locatie:
Een Heartha privé yogales wordt gegeven op twee locaties in Amsterdam:
– In mijn yogaruimte aan de Javastraat in Amsterdam Oost. 
– Bij jou thuis in de huiskamer, ergens in Amsterdam (10 euro extra afhankelijk van de afstand). 

Tijden
Tijden kunnen worden afgestemd op jouw agenda. Van 8:00 tot 20:00 doordeweeks of in het weekend: alles is mogelijk.

Contact
eveline@heartha.nl