Toen ik na een verbroken relatie een jaar lang letterlijk driehoog achter op een vochtige zolderkamer verbleef begon ik zo naar een andere woning te verlangen, dat ik op een avond de straat op vluchtte. Hunkerend naar iets nieuws fietste ik kriskras over de grachten en fantaseerde er op los over mijn toekomstige droomhuis. Bij thuiskomst schreef ik een ‘wensgedicht’ over een appartement in Amsterdam, inclusief details zoals vierkante meters, huurprijs en balkon. Een paar maanden later werd ik gebeld door mijn oude huisbaas: of ik interesse had in een appartement in Amsterdam voor exact het bedrag (nou ja, inclusief werd exclusief) en de vierkante meters die ik in gedachten had. Mét balkon! Tot de dag van vandaag woon ik er zeer gelukkig. Zo fantaseer en visualiseer ik er al heel wat jaren niet geheel onverdienstelijk op los. Een huis, een relatie en ook Heartha is het resultaat van een grote hartenwens.

Geloof jij dat je je leven naar je hand kunt zetten? Probeer het eens! Bedenk iets wat je heel graag wil en ga er eens goed voor zitten. Met behulp van deze 5 stappen (gebaseerd op de wet van aantrekking én eigen ervaringen) kan succes niet uitblijven:

1. Visualiseer
Wens met heel je hart, precies zoals jij het wilt en zie het voor je alsof het al heeft plaats gevonden. Om je wens extra kracht bij te zetten kun je ‘m opschrijven of visualiseren (schetsen/moodboard). Wens vooral zo gedetailleerd mogelijk en wees niet bescheiden. Wens je ‘een dak boven je hoofd’ of: een appartement van minimaal 60m2 voor € 500 inclusief in het centrum van Amsterdam? 

2. Durf
Hoe meer je er met heel je hart naar verlangt, hoe sneller je wens zal uitkomen. Er is dus een groot verschil tussen een ‘hartenwens’ en een wens om te testen of deze wensentheorie wel echt werkt. ;) Wens daarom vol overgave en zorg dat twijfel en onzekerheid geen kans krijgen. Wens je een nieuwe relatie maar stiekem hoop je dat je ex weer voor de deur staat, dan zend je tegenstrijdige signalen uit. Vraag jezelf ook af: gun ik mezelf het allerbeste en het allermooiste? Ben ik het waard om …… (vul in) te ontvangen? 

3. Investeer
Zoals Elizabeth Gilbert zo mooi schreef in Eat Pray Love: ‘om de loterij te kunnen winnen, moet je wel eerst een lot kopen.’ Investeer actief in kansen die je dichter bij je droom helpen en spreek met mensen af die je motiveren, inspireren of verder kunnen helpen.

4. Dankbaarheid
Wees dankbaar voor wat je nu hebt en oefen jezelf in tevredenheid. Dit zorgt er voor dat energie stroomt en je hart zich opent. Probeer niet bezig te zijn met wat je nu mist maar maak bijvoorbeeld eens een lijstje met alle dingen in je leven waar je dankbaar voor bent en blij van wordt. 

5. Geduld
Alle voorgaande stappen uitgevoerd? Dan is het tijd om los te laten. Een essentiële en voor sommigen lastige laatste stap. Dit vraagt om geduld en overgave. Vertrouw er op dat het universum je gehoord heeft en je zal bedienen zodra de tijd rijp is. Door je wens en alle verwachtingen los te laten creëer je ruimte om te ontvangen. Tip: schat -heel nuchter- in hoeveel tijd je denkt dat er nodig is voor de realisatie van je droom en oefen jezelf tot die tijd in mindfulness.

Meer weten over wensen en dromen? Lees ook:
Het boek dat mijn leven veranderde en misschien het jouwe ook
7 boeken over de wet van aantrekking