Nieuw bij Heartha: privé yoga. Ideaal voor mensen met yoga-angst (”allemaal van die hippe mensen in zo’n klasje”), workaholics met een volle agenda, mensen met fysieke klachten waar in een groepsles geen aandacht voor is en iedereen die het liefst wanneer het hem of haar uitkomt op zijn eigen tempo en in een veilige omgeving (bijvoorbeeld bij jou thuis) yoga wil ontdekken en/of verdiepen. 

Privé yoga
Of je nou behoefte aan ontspanning en wil leren mediteren of juist een energieboost nodig hebt met een vleugje zingeving: na het invullen van het intakeformulier en de introductieles ontwikkel ik de vorm die het beste bij jouw niveau en wensen past. Tijdens de les vraag ik regelmatig wat je van een houding vond en wat het voor jou gedaan heeft. Zo krijg ik steeds meer inzicht in je voorkeuren, niveau en waar de uitdaging ligt. Voor elke yogales put ik inspiratie uit verschillende yogastijlen die ik de afgelopen jaren beoefende: Bikram yoga, Critical Alignment yoga, transformatieve yoga en Hatha yoga.

Inhoud van de les
De opbouw van elke les is ongeveer hetzelfde, de inhoud varieert sterk. Meestal begint de les met een korte meditatie, een warming-up (belangrijk om blessures te voorkomen) en dan is er tijd voor 6-7 asana’s (houdingen). Ik begeleid elke les uitgebreid, corrigeer je indien nodig en vertel je per houding hoe je meer verstilling en verdieping kunt ervaren. Indien je last hebt van fysieke klachten en/of stijfheden heb ik verschillende hulpmiddelen zoals blokken en yogabanden om een asana in aangepaste versie toch te kunnen uitvoeren. Met muziek, zonder muziek, op een schapenvelletje, op je eigen meegebrachte yogamat, een hoofdstandbankje: er is zoveel mogelijk, dus geef vooral je voorkeuren aan! :)

Over mij
Ik heb de afgelopen 8 jaar verschillende yogastijlen en yogascholen in binnen- en buitenland uitgeprobeerd. De asana’s voelden altijd als een weldaad voor mijn lijf maar ik merkte dat ik zocht naar verdieping. Yoga is méér dan de houdingen alleen. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij Raja yoga. Ik volgde de 3-jarige Raja yoga docentenopleiding bij Samyama Yoga in Naarden (gecertificeerd door de International Yoga Federatie (IYF)). Deze docentenopleiding is opgebouwd volgens het achtvoudig pad van yoga: waaronder houdingen (asana’s), meditatie, ademhalingsoefeningen (pranayama) en het wekelijks bestuderen van verschillende heilige (yoga)boeken zoals Patanjali en de Bhagavad Gītā. Deze vorm van yoga bracht me een stiller hoofd, vele inzichten, een leniger, gezonder lichaam en de yogafilosofie neem ik mee in mijn dagelijks leven. Dat klinkt allemaal heel serieus, maar mijn stijl van lesgeven is losjes en naturel. Ik combineer graag de verstilling en afstemming van de yoga met de nodige nuchterheid. Het hoeft allemaal niet perfect. Ik vind het veel belangrijker dat iemand leert voelen wat goed voor hem of haar is op dat moment. Daar probeer ik mijn leerlingen in te begeleiden. 

Heartha privé yoga is:
– Werken aan een gezonder lichaam en verstilde geest in een veilige omgeving
– …met de onvoorwaardelijke steun en het vertrouwen van een toegewijde docent
– 1,5 uur you-time waar je minstens nog een paar dagen op kunt teren
– Een oefening in balans, zijn, voelen, innerlijke kracht, loslaten en nog zoveel meer

Animal yogaTarief (particulieren)
Introductieles: 35 euro voor 1,5 uur
Vervolgles: 55 euro voor 1,5 uur
Weekendtarief: 65 euro voor 1,5 uur

Locatie:
Een Heartha privé yogales wordt gegeven op twee locaties in Amsterdam:
– In mijn yogaruimte aan de Javastraat in Amsterdam Oost. Max. 1 persoon.
– Bij jou thuis in de huiskamer, ergens in Amsterdam (10 euro extra). Max. 2 personen.

Tijden
Tijden kunnen worden afgestemd op jouw agenda. Van 8:00 tot 20:00 doordeweeks of in het weekend: alles is mogelijk.

Contact
eveline@heartha.nl