Zo’n vijf zomers geleden vond ik mijn eerste hartje. Ik lag op een handdoek bij te komen van een passage uit het boek Komt een vrouw bij de dokter. Terwijl ik naar de lucht staarde zweefde er een poezelig, perfect wolkenhartje voorbij.

Vanaf dat moment begon ik steeds vaker ‘toevallige’ hartjes tegen te komen. Ik vond sommige zo bijzonder dat ik besloot ze te gaan delen op Facebook, Twitter en mijn blog De Hartjesjager. Een leuke hobby die me connectte met mensen van over de hele wereld die net als ik foto’s maken van aangekoekt ‘hartig’ eten, hartnekkige wijnvlekken, geplette kauwgom en hartverwarmende stenen.

Hoog tijd om mijn favoriete hartenjagers eens aan de tand te voelen. Waarom zien zij hartjes en anderen niet? En wat is er eigenlijk zo leuk aan? 8 Instagrammers en andere lovejunks over hun ‘hartsgeheim’:

Foto’s: PicturesbyPia

Foto’s: Heartsformheaven

Heartsfromheaven, een fanatieke Instagrammer:
“Een vader van een vriendin van mij beloofde haar dat als hij er op een dag niet meer zou zijn, hij een teken zou geven dat alles oké was. Niet lang na zijn overlijden begon ze harten te zien. Haar verhaal inspireerde me en ik ben ook gaan vragen om een teken van mijn overleden naasten. Sindsdien zijn ze in mijn leven.

De Zweedse Pia plaatst hartjes via haar Instagram-account PicturesbyPia:
 “Zo’n tien jaar geleden leefde ik een eenvoudig leven als alleenstaande moeder met twee kinderen. Ik had weinig geld en vroeg me af wat kan ik kon doen om meer liefde en geluk in mijn leven te brengen. En toen begon ik ineens harten te vinden! Ze leerden me om de grootsheid in kleine dingen te zien. Later ben ik ze gaan delen om mijn boodschap te verspreiden.”

everydayhearts

Foto’s: Everydayhearts

Foto’s: theloveiseverywhere

Everydayhearts, een Instragramster uit Slovenië:
“Ik geloof dat liefde overal om ons heen is. En dat geldt dus ook voor hartjes! Elk hart herinnert me aan een special moment. Elk hart is een speciale herinnering. Het inspireert me.”

Kunstenaar Niizeki Hiromi heeft een specialiteit: kauwgomhartjes!
“Via social media heb ik mensen opgeroepen om mij hun foto’s toe te sturen van kauwgomhartjes. De harten heb ik geëxposeerd op data waar in mijn thuisland Japan grote natuurrampen hebben plaatsgevonden met duizenden slachtoffers. De expositie staat voor mij voor de ironie en dualiteit van het leven. Geluk naast verdriet, pijn versus plezier”.

”Ik ben zelfs gestopt om van alle hartjes die ik tegenkom een foto te maken, ik fotografeer alleen de meest interessante.”

Heart_Rox vindt al bijna 30 jaar lang harten:
“Ik weet dat sommigen ze zien als een teken van overledenen. Voor mij is het een meditatieve bezigheid. Wanneer ik in gedachten verzonken ben zie ik er geen een. Maar wanneer ik mijn hoofd leegmaak en de geuren, kleuren en texturen van mijn omgeving in me opneem, dan vinden de harten mij opeens. Dan sta ik er voor open. Ik denk dat het geheim mindfullness is.”

Theloveiseverywhere uit Rusland:
“Ik heb niet echt een geen geheim. Ik zie ze gewoon overal en altijd! Ik ben zelfs gestopt om van alle hartjes die ik tegenkom een foto te maken, ik fotografeer alleen de meest interessante. Als je in liefde gelooft, dan kun je ze zien!”

heart_rox

Foto’s: heart_rox

Foto’s: Niizeki Hiromi

De 23-jarige Tasha aka Love.and.heart uit Duitsland:
“Het verrast me altijd. Dan zie ik ineens dat een steen gevormd is als en hart. Ik heb een voorkeur voor natuurlijk gevormde hartjes. En waarom ik ze vind? Ik geloof er in. Ik kijk anders naar de dingen. Ik zoek ze niet, ze vinden mij.”

 Ik geloof dat het de natuur was die tegen me zei ”ik hou van je!”

Drew Barrymore maakte een boek: Find it in Everything Het ligt nog geen half jaar in de winkels en is nu al een besteller! Via #finditineverything taggen dagelijks honderden Instagrammers hun hartjes. Drew: ‘’Ik begon foto’s van de harten te maken omdat het een mooie manier is om magische momenten vast te leggen. Ik geloof dat het de natuur was die tegen me zei ”ik hou van je!”

Foto’s: love.andheart

finditineverything

Foto’s: finditineverything

#Heartha
Van boodschappen van overleden zielen tot het universum die vertelt dat er van je gehouden wordt. Iedereen vindt een verklaring die bij hem past. Mijn waarheid? Het zijn liefdevolle geheugensteuntjes. Want hoe gehaast ik ook door de stad fiets, een hartje op het asfalt laat me op de rem trappen en brengt me uit mijn hoofd, rechtstreeks naar het hart. Al is het maar voor een paar minuten.

Ook een hartje gevonden? Share the love op Facebook en Instagram via #Heartha en @Heartha.nl!