‘Energie volgt de gedachte.’ ‘Wat je aandacht geeft groeit’. Dit universele principe is een populair thema in boeken van bestsellerauteur Rhonda Byrne (The Secret), Deepak Chopra en ook Oprah zegt haar succes aan ‘de wet van aan aantrekking’ te danken te hebben. En wie wil er nou niet leven zonder geldzorgen of de liefde van zijn leven ontmoeten? Volgens onderstaande boekenschrijvers kun je alles krijgen wat je wenst, als je er maar in gelooft. Het proberen waard, niet? 

1. Leven in overvloed – Deepak Chopra
In dit boek legt Deepak Chopra de principes uit van de kwantumfysica en hoe je die kunt inzetten om te bereiken wat jij wilt. Quote uit het boek: ”Overvloed is meer dan geld alleen, het is de weelde, de stroom, de vrijgevigheid van het universum waardoor elke wens die we hebben in vervulling kan gaan.”

2. The Secret, Rhonda Byrne’s
Een van de bekendste boeken over ‘energie volgt de gedachte’. Na het lezen van ‘The Science of Getting Rich‘ van Wallace D. Wattles uit 1910 veranderde het leven van Rhonda drastisch en begon ze succes te ervaren op alle fronten. Haar eigen boek voor een gelukkiger en rijk leven, geïnspireerd op de principes van Wattles, ging meer dan 19 miljoen keer over de toonbank! Voor een quick fix: bekijk de film.

3. E-Squared, Pam Grout
Het nieuwste zelfhulpboek om alles te krijgen wat je wilt in het leven. Want het universum is ”limitless, abundant en strangely accomodating.” Klinkt een beetje als The Secret, alleen overgiet Pam alles met de nodige dosis humor en legt ze veel nadruk op bewijsmateriaal. ”Vraag om een teken en binnen 48 uur zal er iets gebeuren!” Klinkt veelbelovend.

4. The Success Principles – Jack Canfield
”Succes is like knowing the combination of a lock.” Na 30 jaar onderzoek zegt Jack Canfield de cijfercombinatie gevonden te hebben om succes te openbaren. Een perfect boek voor marketeers en ondernemers, maar eigenlijk relevant voor iedereen die zijn dromen willen verwezenlijken maar niet weet waar de sleutel ligt.

5. The Secret, Rhonda Byrne’s
Na het lezen van ‘The Science of Getting Rich‘ van Wallace D. Wattles uit 1910 veranderde het leven van Rhonda drastisch en begon ze succes te ervaren op alle fronten. Haar eigen boek voor een gelukkiger en rijk leven, geïnspireerd op de principes van Wattles, ging meer dan 19 miljoen keer over de toonbank! Voor een quick fix: bekijk de film.

6. The Master Key System – Charles Haanel
Een boek door miljonair Charles Haanel uit 1916, waar de term ”de wet van aantrekking” zover ik weet voor het eerst werd genoemd. Het boek werd destijds verboden door de kerk maar werd stiekem toch een bestseller. Ook een van de inspiratiebronnen van Rhonda Byrne.

7. You Can Have It All – Arnold M. Patent
De man die Willem de Ridder inspireerde om Spiegelogie te schrijven schrijft over 19 universele principes waarmee je het leven naar je hand kunt zetten. Hij legt daarbij veel nadruk op het belang van ‘supportgroups’, mensen die je onvoorwaardelijk steunen bij je dromen.

Lees ook: mijn ervaringen met de wet van aantrekking.